Sara Schytz

Sara Schytz er ejer og stifter af Pilates B i Kgs. Lyngby, Danmark og nu National Director for The Pilates Standard – Danmark. Hun har undervist i Pilates i mere end 12 år og tilbyder uddannelse af nye instruktører. Sara er uddannet af Petra Karlson og har gennemført Comprehensive uddannelsen via The Pilates Standard som en af de første da skolen startede op.

Hun har været i genoptræningsbranchen siden 1993, hvor hun som 14 årig blev oplært i kroppens anatomi og fysiologi og genoptræning af diverse skader. Herefter fik hun lov til at assistere fysioterapeuten i træning på hendes fars kiropraktiske klink, hvilket har dannet  grundlag for et liv med krop og bevægelse. Siden er hun uddannet FISAF aerobicinstruktør fra Instruktørskolen i 2001 og Pilates siden 2004. Sara er også tilknyttet det tidligere Hospitalet Valdemar i Ringsted som nu en del af Aleris-Hamlet Hospitaler. Her er hun konsulent for deres Pilates, afholder workshops og er ved at uddanne fire fysioterapeuter til The Pilates Standard instruktører. Sara er også uddannet Msc. Eng Civil ingeniør fra DTU og har arbejdet hos tre af de største ingeniør firmaer i Danmark.

Sara deltager minimum en gang om året i en international workshop eller konferencer for at være i konstant udvikling og for at få ny inspiration og motivation. Hun har bl.a. modtaget træning og gentagne workshops af Bob Liekens, Shari Berkowitz og Siri D Galliano og har deltaget på workshops med Jay Grimes og MeJo Wiggins. For Sara er Pilates er en livsstil og en livslang uddannelse, hvor der altid er plads til forbedringer. 

Ud over Pilates har Sara dyrket mange forskellige sportsgrene som for eksempel Rytmisk Sports Gymnastik, dressurridning, diverse skiløb, aerobic, styrketræning, Yoga, løb og ju-jitsu.