Matwork – Denmark

Kommande programMatwork program

Go back

Oplæg og retningslinjer
The Pilates Standard måtteholds uddannelse er i alt på 100 timer. Udover de 62 timer fordelt over 4 weekends, så kommer der egen træning og praktimer oveni. Du vil derudover på første kursusdag modtage Uddannelses manualen, bogen ”Return to life” af Josph Pilates og ”Anatomy of movements”. Programmet er opdelt i 4 moduler: Intro Mat, Ideal Mat, Anatomi og Challenge Mat

1. INTRO MAT (16 tim, Lø-Sø)
Dette kursus er grundkurset for alle videre uddannelse hos The Pilates Standard. Du lærer de 18 intro niveau øvelser som hører til det fulde Mat Work repertoire lavet af Joseph H Pilates og du bliver introduceret til The Pilates Standards undervisnings materiale. Dvs. The Pilates Standard filosofi, undervisningsmetode, undervisnings formel.

2. IDEAL MAT (16 tim, Lø-Sø)
På denne del arbejdes der med, udover at du lærer yderligere 12 øvelser også med at forbedre dine færdigheder, avancere din måde at undervise på. Du lærer også at træne ældre og andre med forskellige behov. Efter dette niveau ved du hvordan du skal tilføje de nye øvelser og dermed højne dit niveau som instruktør og øge dine kundskaber..

3. BASISKURSUS I ANATOMI OG ORTOPEDISKA PRINCIPPER (14 tim, Lø-Sø)
Korrekt træning og håndtering af vores kunder med belastningsskader er grundlæggende for det daglige arbejde som proffesionel Pilates instruktør. Vi gennmgår og forklarer følgende lidelser og diskutere hvorvidt træningen kan/bør tilpasses og udføres. Vi kigger på: Nakke-, bryst-, og lændesyndromer, morbus scheuermann, morbus bechterew, discus prolaps og diverse disk relaterede lidelser, skoliose, høftearthros, høfteled og andre lidelser i hoften, fødder, skuldre, albuer, og hånden. En vigtig del af dette kursus er netop hvordan du nemt kan tilpasse måttetræningen til deltager med forskellige sundhedsmæssige situationer.

Fysioterapeuter, osteopater, kiropraktorer, naprapater og andre bevægelses terapeuter og idrætslærer behøver ikke at deltage i dette kursus. Hvis du ønsker at integrerer Pilates i din terapi/behandling, så er den praktiske del af dette kursus relevant.

4. CHALLENGE MAT (16 tim, Lø-Sø)
Challenge Mat weekenden byder på de sidste øvelser såedes at du føler dig kompetent til at undervise hele det klassiske repertoire. Derudover får du endnu et lag til din måde at undervise og en ny vinkel til at udfordre og træne kroppen. Nu ligger sværheden i de biomekaniske principper, mere kompleks cuing, de krævende variationer og 14 Challenge niveau måtte øvelser!


Uddannelsens mål

  *at lære de klassiske måtteøvelser
  *at opnå forståelse for de Pilates principperne
  *at kunne anvende The Pilates Standard undervisningsmetode
  *at kunne undervise 55 minutter Pilates Mat Work
  *at forbedre dine evner til at formidle øvelserne
  *at opbygge kundskaben til at kunne håndtere ”Special Conditions” kunder


  Forkundskaber
  *Inden kursusstart: 10 Pilates træningstimer
  *Efter første weekend: 10 Pilates træningstimer
  *Efter anden weekend: 10 Pilates træningstimer
  *Efter tredje weekend: 10 Pilates træningstimer


  PRØVE OG CERTIFIKAT
  For at opnå og kunne afslutte hele Mat Work uddannelsen, så skal du gennemfører ca. 40 træningstimer og/eller praktiktimer hos en The Pilates Standard studio eller en The Pilates Standard-instruktør.
  Derudover vil der ca. 1 måned efter sidste modul være en afsluttende prøve. Dato aftales individuelt.

  Go back